4 ideer med chili
Hvis det har været et godt chili år kan du nærmeste drukne i dem. Her er 4 ideer til at bruge dem.
Chilisaucen næsten som den vi kender fra pizzarierne, men faktisk bare endnu bedre, fordi den er hjemmelavet og vi ved hvad der er puttet i.
Den dur i mange sammenhæng og er både god som topping på salater, pizza eller til tapasbordet.
Du kan se opskriften her: Chilisauce
Frys dine friske chilier ned i, og tag så én op når du skal bruge chili i løbet af efteråret eller vinteren.
Du kan rive dem frosne direkte ned i den mad du laver eller lade dem tø op og skære ud. En smart måde at sikre man er selvforsynet med chili hele året.
Chiliolie er ideelt for dig, der godt kan lide at maden smager af lidt mere. Du kan bruge olien til at stege i eller lave marinader eller bare dryppe udover en frisk salat.
Og det kræver kun, at du har en rengjort flaske, din ynglings olie og en flækket chili. Den bliver stærkere jo længere tid den står.
Chilisalt giver et frisk pift til madlavningen, og det er nemt at lave.
Blend 2 dl groft salt og den mængde chili dine smagsløg kan tolerere.
Fordel på en bageplade, og sæt i ovnen 1 time ved 50 grader. Det skal tørre i ovnen for at sikre væden fra de friske chilier ikke laver klumper i salten.