Æble- og ingefærmarmelade
I efteråret er det æblehøst, og hvis du har lavet rigeligt med æblemos, og stadig har æbler tilabge, så ville jeg opfordre til at lave denne marmelade. Denne marmelade smager himmelsk og holder ikke særlig længe herhjemme.
Du skal bruge (til 2 små sylteglas)
4 æbler
15 g fintrevet ingefær
0,5 dl vand
100 g sukker
1 spsk vaniljesukker
Sådan gør du
Start med at skræl æblerne, og skær dem i mindre tern.
Skræl ingefær og riv det fint.
Kom herefter æbler, ingefær, vand, sukker, vaniljesukker i en gryde, og lad det koge i 20-30 min ved middel varme.
Tag gryden af plusset og mos æblerne. Hæld marmeladen på rengjorte glas.
Som altid sætter jeg syltetøjsglassene i ovnen med løst låg i 30 min ved 120 grader. Låget skrues stramt på efter de 30 min. Dette skaber et vakuum i glasset og minimerer bakterier.