Æblesmør

Er en fantastisk dejlig karamelliseret æblemos, der har en marmelade-agtig konsistens. Det er meget nemt, at blive afhængig af æblesmør – og kan spise til vaniljeisen, ostemaden, æbleskiven eller topping til havregrøden eller youghurten.
Du skal bruge (4 glas)
- 2 kg æbler
- 4 dl vand
- 1 dl eddike
- 2 dl brun farin
- 2 dl rørsukker
- 1 vaniljestang
Sådan gør du
Skær æbler (inkl kerner og skræl) i kvarte og koge dem i en stor gryde med vand og eddike til det har fået en ‘moset konsistens’. Det tager ca. 1 time. Rør jævnligt.
Filtre æblemosen igennem sigte til en fin lind mos.
Hæld æblemosen tilbage i gryden og tilsæt farin, rørsukker, vanilje (og evt andre krydderier fx kanel) og kog ved middelvarme i ca. 1- 1,5 time. (Obs, det sprutter en del og gør nas, når/hvis det rammer)
Varmen skrues ned og æblemos koger videre ved svag varme 1,5 time – indtil det bliver en fast masse.
Hæld æblesmøret på rengjorte patentglas.

