Æblesmør

3F168D3D-7D1E-41C0-AFA7-A4162FD9A501

Er en fantastisk dejlig karamelliseret æblemos, der har en marmelade-agtig konsistens. Det er meget nemt, at blive afhængig af æblesmør – og kan spise til vaniljeisen, ostemaden, æbleskiven eller topping til havregrøden eller youghurten.

Du skal bruge (4 glas)

  • 2 kg æbler
  • 4 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 2 dl brun farin
  • 2 dl rørsukker
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du

Skær æbler (inkl kerner og skræl) i kvarte og koge dem i en stor gryde med vand og eddike til det har fået en ‘moset konsistens’. Det tager ca. 1 time. Rør jævnligt.

Filtre æblemosen igennem sigte til en fin lind mos.

Hæld æblemosen tilbage i gryden og tilsæt farin, rørsukker, vanilje (og evt andre krydderier fx kanel)  og kog ved middelvarme i ca. 1- 1,5 time. (Obs, det sprutter en del og gør nas, når/hvis det rammer)

Varmen skrues ned og æblemos koger videre ved svag varme 1,5 time – indtil det bliver en fast masse.

Hæld æblesmøret på rengjorte patentglas.