Bælgfrugtdeller
Vi skal spise flere bælgfrugter. Det siges, at bælgfrugter er godt for hjertesundheden, og at de er gode kilder til protein, kostfibre, vitaminer og mineraler – så hvorfor ikke blive bedre til at spise dem?
De her bælgfrugtedeller er altså super lækre. Jeg er faktisk selv helt overrasket, hvor godt de smager. De minder lidt om falafel, og tror faktisk jeg fremadrettet vil bruge dem til tortillas eller pitabrød. De her deller blev de nydt med en kålsalat med æble, hasselnødder, løg vendt i en sirup/oliedressing.
Måske du kan blive inspireret til at spise flere bælgfrugter?
Du skal bruge
150 g Ingrid Ærter (iblødsættes dagen før)
1 løg
ca. 5 dl grøntsagsfond
50-60 g grofthakket grønkål
1 dl rasp
1æg
Salt/peber
Olie til stegning
Sådan gør du
Hæld de iblødsatte ærter over i en gryde og tilføj hakkede løg og grøntsagsfond. Ærterne skal være dækket af grøntsagsfond. Suppler med mere fond, hvis ærterne ikke er dækket.
Lad det koge i 35-40 min. ved middelvarme og rør jævnligt. Ærterne suger grøntsagsfonden under kogningen, men hvis det koger helt ind, så suppler med lidt vand.
Tilsæt grønkål i gryden, og lad det koge i yderligere 5 min. Tag så gryden af, så grøntsagerne kan dampe lidt af.
Hæld grydens lune indhold over i en blender. Det må h’erne være lidt væske ved, men som udgangspunkt skal ærterne have suget al væske.
Tilføj rasp, æg, og krydder godt med salt og peber. Blend indtil alle ingredienserne er ituslået.
Lad bælgfrugtmassen hvile i 10 min.
Varm en pande op med olie, og form bælgfrugtmassen og lad dem stege ved middelvarme.