Bælgfrugthummus

IMG_4292

Bælgfrugthummus

Her i vinterperioden føler jeg mig lidt uinspireret i øjeblikket, og hungre nok efter sol og sommer – og glæder mig til at dyrke alle de grøntsager som jeg har planer om. Indtil da må jeg bruge lidt andre typer af råvarer som jeg har på lager.

I denne her opskrift har jeg brugt Fuego bønner fra Solhjulet, og Ingrid ærter fra Puredansk.

Du skal bruge

200g iblødsat bælgfrugter

1 spsk spidskommen

1 fed hvidløg

0,5 dl citronsaft

Et drys salt

Sådan gør du

  • Iblødsætte de bælgfrugter du ønsker at bruge. Min. 10 timer før brug.
  • Hæld vandet fra bælgfrugterne, kom dem i en gryde og kog dem i 20 min.
  • Når bælgfrugterne er afkølet kommer du alle ingredienserne i en blender, og blender indtil bælgfrugterne er ituslået og du har fået en ensartet masse.
  • Smag til med salt og citronsaft

Tænker denne hummus skal bruges til sommer, og vil smage godt med en masse grillede grøntsager fra haven.