Basilikumgele
Denne smukke forret tager udgangspunkt i sæsonens råvarer her i starten sommer – og deraf fik jeg ideen til en basilikumgele.
Forretten bestod af: Jordskokke panna cotta med basilikumgele toppet med smørstegt rugbrødstern, friske radiser, friske basilikumblade og ramsløgblomster. Hvis du er nysgerrig på jordskokke panna cottaen kan du finde min version her: Jordskokke panna cotta
Du skal bruge
2 dl vand
4 stk husblas
1 stor håndfuld basilikum (eller anden urt)
Sådan gør du
Bring vandet i kog og tilføj urter
Kog i 5 min
Køl af og hæld både urter og væske over i blender/minihakker
Blend indtil urter er helt opløst (sigt eventuelt massen, hvis du vil have en hel smooth gele)
Hæld urtemassen op i gryden igen og tilføj udblødt husblas og opløs husblasen
Køl af til urtemassen er lillefingervarm og hæld over dét som du ønsker at servere
Lad det stå på køl minimum 4 timer før servering
Med denne mængde var der til 6 “dessertglas”, med en lagtykkelse på 6-8 mm.
Det er ret simpelt, og jovist det var tidskrævende, men når man ser de smukke farvesammensætninger, smager de blide og cremet smage og hygger i godt selskab så er det en fantastisk forret.
Der blev serveret hjemmebagt brød og pisket smør til.