Bønnepuré med ramsløg
Der er så mange lækre opskrifter at lave i ramsløgsæsonen og her er endnu én.
Sidst jeg lavede en bælgfrugthummus fik jeg (kærlige) tæsk over at jeg ikke havde brugt tahin. Så nu kalder vi det for bønnepuré. Hummus eller puré så smager det godt.
Du skal bruge
50 g ramsløg (ca 2 håndfulde)
1 dl Ingrid ærter
1 tsk spidskommen
Salt/peber
2 dl olivenolie
Citronsaft
Evt 2 spsk ramsløgpulp (kan undlades eller erstattes med pesto)
Sådan gør du
Iblødsætte Ingrid ærterne natten over
Kog ingrid ærterne i 30 min
Skyl imens ramsløgene og hak dem groft
Hæld kogevandet fra Ingrid ærterne og hæld de kogte ærter over i en blender
Tilføj ramsløg, olivenolie, citronsaft, spidskommen, salt og peber
Blend indtil alle ingredienser er ituhakket
Smag til med citronsaft og salt/peber
Hæld mere olivenolie ved hvis du ønsker en mere lind konsistens
Farve- og konsistensmæssigt minder det om en pesto, men smagen er naturligvis anderledes – og på en eller anden måde virker den mere “frisk” i smagen end en traditionel hummus.
Vi brugte bønnepuré i en blød taco som passede perfekt til stegte sorte bønner, spidskål og syltede rødløg.