Bønnepuré med ramsløg

IMG_4995

Der er så mange lækre opskrifter at lave i ramsløgsæsonen og her er endnu én.

Sidst jeg lavede en bælgfrugthummus fik jeg (kærlige) tæsk over at jeg ikke havde brugt tahin. Så nu kalder vi det for bønnepuré. Hummus eller puré så smager det godt.

Du skal bruge

50 g ramsløg (ca 2 håndfulde)
1 dl Ingrid ærter
1 tsk spidskommen
Salt/peber
2 dl olivenolie
Citronsaft
Evt 2 spsk ramsløgpulp (kan undlades eller erstattes med pesto)

Sådan gør du

🌱Iblødsætte Ingrid ærterne natten over
🌱Kog ingrid ærterne i 30 min
🌱Skyl imens ramsløgene og hak dem groft
🌱Hæld kogevandet fra Ingrid ærterne og hæld de kogte ærter over i en blender
🌱Tilføj ramsløg, olivenolie, citronsaft, spidskommen, salt og peber
🌱Blend indtil alle ingredienser er ituhakket
🌱Smag til med citronsaft og salt/peber
🌱Hæld mere olivenolie ved hvis du ønsker en mere lind konsistens

Farve- og konsistensmæssigt minder det om en pesto, men smagen er naturligvis anderledes – og på en eller anden måde virker den mere “frisk” i smagen end en traditionel hummus.

Vi brugte bønnepuré i en blød taco som passede perfekt til stegte sorte bønner, spidskål og syltede rødløg.