Broccolispread

IMG_4281

Kål er en del af vinterens grøntsager. Broccoli ligeså. Jeg dyrker ikke selv broccoli, men til gengæld er der mange muligheder for at købe lokaldyrket broccoli henover vinteren.

Denne opskrift er egentlig en klassik pesto, men jeg kalder min version for en broccolispread, da den har en lidt anden konsistens end mine pesto’er og denne er lidt mere kompakt og smørbar. Den er lækker og enorm smagfuld.

Jeg bruger den på et godt stykke ristet brød, som sandwichspread eller til en cremet pastaret.

Du skal bruge
200 g broccoli
1 fed hvidløg
30 g pinjekerner
1 dl olivenolie
50 g hård ost
0,5 dl citronsaft
Godt med salt og peber

Sådan gør du
Skær broccoli i buketter og kog buketterne i 10 min ved svag varme

Rist pinjekernerne

Kom alle ingredienserne i blenderen og smag til med salt og peber