Chilisauce
Denne opskrift minder om den man får på pizzarierne. Så hvis du har haft et godt chili år og drivhuset bugner af chilier, så prøve denne nemme opskrift.
Du skal bruge
- 8-10 stk. friske milde chilier*
- 400 g økologisk tomatpuré
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk paprika
- 4 spsk økologisk rørsukker
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk salt
- Vand
*Friske chili: vurder selv, hvor stærke dine chilier er, og hvor stærk du ønsker din chilisauce. Brug færre, hvis de er for stærke til dig.
Sådan gør du
Hak chili og hvidløg fint (Brug enten handsker eller vask grundigt)
Put fint hakket chili og hvidløg i en gryde. Tilsæt vand så chili og hvidløg er dækket. Bring gryden i kog og lad koge i 10 min. og sluk for varmen. (Luft evt. ud da dampene fra chilierne kan genere luftveje og slimhinder under kogning)
Hvis du ønsker en finere chilisauce kan du med en stavblender blende chili og hvidløg efter kogning.
Tilsæt tomatpuré, sukker, salt, paprika og rør godt rundt
Tilsæt olivenolie og rør rundt.
Hæld på rengjorte glas og tilføj olivenolie så chilisaucen er dækket af olie