Focaccia med ramsløgpulp
De gange jeg har lavet en urteolie har jeg opfordret til, at gemme resterne fra filtreringen. Altså den grønne pulp (pulp defineres som en blød masse fx frugtkød, hvor saften er presset ud).
Jeg har taget udgangspunkt i mit focacciabrød som jeg plejer at lave med frisk rosmarin og hjemmelavet rosmarinsalt. Opskriften ligger her: Focacciabrød
Du skal bruge (til 1 brød)
• 25 g gær
• 3 dl vand
• 2-4 spsk salt
• 1 dl ramsløgpulp (alternativt en god pesto)
• 8 dl hvedemel
• 4 spsk olivenolie
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunkent vand og tilføj ca. 2 spsk olie, 1 spsk salt og ramsløgspulpen
Tilsæt hvedemel lidt af gangen og rør sammen. Dejen skal være lidt våd.
Lad dejen hvile et lunt sted i 30 min.
Hæld dejen på en bagplade (husk bagepapir) og lad den hæve 30 min. yderligere. Du kan sagtens bage det i en bageform, hvis du ønsker en fast form.
Hæld de sidste 2 spsk olie udover dejen, og drys 2-3 spsk salt og fordel lidt pulp ovenpå dejen hvis du har mere tilbage
Bag brødet i 25 – 30 min. på 220 grader.