Foccacia brød med rosmarin
Et hjemmebagt foccacia brød går godt hånd i hånd med solmodne tomater, hvidvin og lange sommeraftener.
Du skal bruge (1 brød)
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 2 spsk salt (gerne rosmarinsalt)
- 8 dl hvedemel
- 6 spsk olivenolie (gerne rosmarin olie)
- Frisk rosmarin
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunkent vand og tilføj 4 spsk olie, 1 spsk salt og fint hakket rosmarin
Tilsæt hvedemel og rør sammen
Lad dejen hvile et lunt sted i 30 min.
Hæld dejen på en bagplade (husk bagepapir) og lad den hæve 30 min. yderligere. Du kan sagtens bage det i en bageform, hvis du ønsker en fast form.
Hæld de sidste 2 spsk olie udover dejen, og drys med salt og friskhakkede rosmarin
Bag brødet i 25 min. på 220 grader.