Frisk ramsløgssalat

IMG_6753

Ramsløgsæsonen strækker sig fra omkring marts til juni. Så det er ved at være sidste udkald, hvis vi skal nyde de dejlige blade og blomster, der vokser i vores skønne natur.

Salaten fungerer som tilbehør til 4 personer

Du skal bruge
1 bundt grønne aspagres
1 håndfuld ramsløg
2 estragonstængler
2 bøf mozzarella
2 dl ærter (evt. danske øko på frost)
2 spsk olie
Salt/peber
10-15 ramsløg blomster

Sådan gør du
🌱Skyl ramsløgene og estragonen grundigt og dup dem tørre
🌱 Rens asparges og skær dem ud i en størrelse på 2 cm
🌱 Kog asparges og ærter let – ca. 3 min ved middel varme – der skal være bid i
🌱 Skær ramsløgene i ca. 1 cm tykkelse og hak estragonen fint.
🌱 Mix ramsløg og estragon sammen.

Til anretningen
🌱 Find et fad, og læg blandingen af ramsløg og estragon på først, og fordel ærter og aspagers rundt på bunden af ramsløg.
🌱Riv mozzarellaen i flere og mindre stykker og fordelt oven på ærter og aspagers
🌱 Hæld olien forsigtigt henover salaten og drys med salt og peber over salaten
🌱 Bland ingredienserne lidt forsigtigt, men forsat så de ligger lagvis
🌱 Pynt med ramsløg blomster