Frisk ramsløgssalat
Ramsløgsæsonen strækker sig fra omkring marts til juni. Så det er ved at være sidste udkald, hvis vi skal nyde de dejlige blade og blomster, der vokser i vores skønne natur.
Salaten fungerer som tilbehør til 4 personer
Du skal bruge
1 bundt grønne aspagres
1 håndfuld ramsløg
2 estragonstængler
2 bøf mozzarella
2 dl ærter (evt. danske øko på frost)
2 spsk olie
Salt/peber
10-15 ramsløg blomster
Sådan gør du
Skyl ramsløgene og estragonen grundigt og dup dem tørre
Rens asparges og skær dem ud i en størrelse på 2 cm
Kog asparges og ærter let – ca. 3 min ved middel varme – der skal være bid i
Skær ramsløgene i ca. 1 cm tykkelse og hak estragonen fint.
Mix ramsløg og estragon sammen.
Til anretningen
Find et fad, og læg blandingen af ramsløg og estragon på først, og fordel ærter og aspagers rundt på bunden af ramsløg.
Riv mozzarellaen i flere og mindre stykker og fordelt oven på ærter og aspagers
Hæld olien forsigtigt henover salaten og drys med salt og peber over salaten
Bland ingredienserne lidt forsigtigt, men forsat så de ligger lagvis
Pynt med ramsløg blomster