Græskardeller
Det er blevet efterår og der er en masse græskar både i supermarkederne, gårdbutikkerne, vejboderne og ja måske du selv har dyrket nogle? Jeg er glad for at dyrke ‘Red Kuri’ hokkaido græskar.
Du skal bruge (10 stk)
300 g revet græskar (svarer til ca. en halv hokkaido)
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 dl hvedemel
50 g hård ost (fx parmesan alternativt kan du også bruge feta)
2 æg
1 tsk hvidløgspulver
Revet muskastnød
Salt/peber
Olie til stegning
Sådan gør du
Skyl græskar grundigt, da du skal bruge hele græskaret inkl. skræl (hvis økologisk)
Fjern indmad fra græskar, og riv på den grove side af rivejernet
Riv osten på den fine side af rivejernet
Hak løg og hvidløg fint
Bland alle ingredisenser i en skål (græskar, løg, hvidløg, mel, ost, æg og krydderier)
Mix ingredienserne sammen. Der skal bruges lidt tid på at mixe for at alle ingredienserne tager fat
Varm en pande op med lidt olie
Form græskadellerne, brug gerne (rene) hænder, da konsistensen er svær at forme med skeer
Steg dem ved middelvarme indtil de får en god stegeskorpe.