Græskardeller

IMG_0232

Det er blevet efterår og der er en masse græskar både i supermarkederne, gårdbutikkerne, vejboderne og ja måske du selv har dyrket nogle? Jeg er glad for at dyrke  ‘Red Kuri’ hokkaido græskar.

Du skal bruge (10 stk)
300 g revet græskar (svarer til ca. en halv hokkaido)
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 dl hvedemel
50 g hård ost (fx parmesan alternativt kan du også bruge feta) 
2 æg 
1 tsk hvidløgspulver
Revet muskastnød 
Salt/peber
Olie til stegning

Sådan gør du
🌱 Skyl græskar grundigt, da du skal bruge hele græskaret inkl. skræl (hvis økologisk)
🌱 Fjern indmad fra græskar, og riv på den grove side af rivejernet
🌱 Riv osten på den fine side af rivejernet
🌱 Hak løg og hvidløg fint
🌱  Bland alle ingredisenser i en skål (græskar, løg, hvidløg, mel, ost, æg og krydderier) 
🌱 Mix ingredienserne sammen. Der skal bruges lidt tid på at mixe for at alle ingredienserne tager fat
🌱  Varm en pande op med lidt olie
🌱 Form græskadellerne, brug gerne (rene) hænder, da konsistensen er svær at forme med skeer  
🌱 Steg dem ved middelvarme indtil de får en god stegeskorpe.

IMG_0179
EFTERÅR