Græskarsuppe
En suppe, der er et must lige så snart kalenderen siger efterår. En ret, der kan laves med egne eller lokale råvarer og både fungerer med og uden kød.
Du skal bruge (4 portioner)
- 1 græskar (fx hokkaido eller butternut squash)
- 1 løg
- 1 chili*
- 6 gulerødder
- 2,5 dl fløde (erstat med 1 dåse kokosmælk, hvis ønsket)
- Olie til stegning
- Vand
- Salt/peber
Topping: Creme fraiche og ristede græskarkerne. Champignon, bacon og/eller kylling fungerer også godt til retten.
*Chili: vurder selv hvor stærk du ønsker suppen
Sådan gør du
Start med at halver græskar, og skrab kernerne ud, og skær græskar i mindre stykker. Smid ikke kernerne ud. Dem kan du riste på et andet tidspunkt Se mere her Ristede græskarkerner
Skær løg, gulerødder og chili i mindre stykker
Varm en gryde op med lidt olie, og put græskar, løg, chili og gulerødder i. Tilføj salt og peber og steg det af i 5 min.
Hæld vand over grøntsagerne, så det dækker – og kog ved middelvarme i 40 min.
Sluk for varmen og brug en stavblender til at blende suppen.
Tilføj nu fløde og blend yderligere – og smag til med salt og peber.