Grønkålssuppe

VINTER

Et grønt indslag i den tunge juletid. Julemad er dejligt, men det kan være tiltrængt med et lidt grønnere indslag.

Du skal bruge (2 store portioner eller 4 små)

  • 250 g knoldselleri
  • 250 g grønkål + en lille håndfuld til topping
  • 1 løg
  • 2 hvidløg
  • 10 dl vand
  • 2,5 dl fløde
  • 1 dl Ingrid ærter (iblødsat) + 0,5 dl til topping
  • Salt/peber
  • 1 æble til topping

Sådan gør du

Start med at sætte en gryde med vand over til Ingrid ærterne. De koges i 30 min.

I en anden gryde svitses hvidløg, løg, salt/peber i olie.

Skær knoldselleri i tern, og tilsæt knoldselleri i gryden med hvidløg og løg. Svitse i 2 min.

Tilføj 10 dl vand  og koge 20 min til knoldsellerien er blød

Rengjort grønkål og fløde tilføjes og koges 10 min til grønkålen er faldet sammen

Tilsæt 1 dl kogte Ingrid ærter og kog yderligere i 5 min (gem 0,5 dl af ærterne til topping)

Blend suppen – tilføj evt. mere væde, hvis den er svær at blende sammen

Topping:
Ingrid ærter og grønkål ristes af i en smule olie og salt
Skær æbler i tern