Grønkålssuppe
Et grønt indslag i den tunge juletid. Julemad er dejligt, men det kan være tiltrængt med et lidt grønnere indslag.
Du skal bruge (2 store portioner eller 4 små)
- 250 g knoldselleri
- 250 g grønkål + en lille håndfuld til topping
- 1 løg
- 2 hvidløg
- 10 dl vand
- 2,5 dl fløde
- 1 dl Ingrid ærter (iblødsat) + 0,5 dl til topping
- Salt/peber
- 1 æble til topping
Sådan gør du
Start med at sætte en gryde med vand over til Ingrid ærterne. De koges i 30 min.
I en anden gryde svitses hvidløg, løg, salt/peber i olie.
Skær knoldselleri i tern, og tilsæt knoldselleri i gryden med hvidløg og løg. Svitse i 2 min.
Tilføj 10 dl vand og koge 20 min til knoldsellerien er blød
Rengjort grønkål og fløde tilføjes og koges 10 min til grønkålen er faldet sammen
Tilsæt 1 dl kogte Ingrid ærter og kog yderligere i 5 min (gem 0,5 dl af ærterne til topping)
Blend suppen – tilføj evt. mere væde, hvis den er svær at blende sammen
Topping:
Ingrid ærter og grønkål ristes af i en smule olie og saltSkær æbler i tern