Gul tomatsuppe
En oplagt suppe, hvis du i september/oktober har masser af tomater. De gule tomater (her sorten ‘Banana legs’) er utrolig smukke, men det er sjældent, at de er så intense, at de er gode til henkogning eller i en tomatsauce – men de fungerer fint i denne gule suppe.
Du skal bruge (2 personer)
- ca. 20 stk. gule tomater
- 1 stk. gul squash
- 1 stk. orange chili (middel stærk)
- 1 stk. rødløg
- 100 gram neutral flødeost (alternativt 1 dl fløde)
- Urtesalt + peber
- Friske krydderurter fra haven (her frisk oregano, men brug hvad du har)
- Olivenolie
- 2 dl vand
- Daggammelt brød
Sådan gør du
Hak løg, chili, krydderurter og urtesalt og sauteret i olivenolie
Hak tomaterne og squashen groft og tilføj i gryden
Lad det simre et par minutter, og tilføj så vand. Suppen skal nu simrer i yderligere 30 min.
Skær i ventetiden brød ud i tern, og rist det hård i smør
Blend hele massen med stavblender og tilføj fløde ost og blend igen, og smag til med salt/peber
Sigt suppen igennem fin sigte
Server suppen i en dyb tallerken, og top med ristet brød og evt. spiselige blomster eller urter