Gul tomatsuppe

0313B639-7ECD-494D-B914-91D45ED5A71D

En oplagt suppe, hvis du i september/oktober har masser af tomater. De gule tomater (her sorten ‘Banana legs’) er utrolig smukke, men det er sjældent, at de er så intense, at de er gode til henkogning eller i en tomatsauce – men de fungerer fint i denne gule suppe.

Du skal bruge (2 personer)

  • ca. 20 stk. gule tomater
  • 1 stk. gul squash
  • 1 stk. orange chili (middel stærk)
  • 1 stk. rødløg
  • 100 gram neutral flødeost (alternativt 1 dl fløde)
  • Urtesalt + peber
  • Friske krydderurter fra haven (her frisk oregano, men brug hvad du har)
  • Olivenolie
  • 2 dl vand
  • Daggammelt brød

Sådan gør du

Hak løg, chili, krydderurter og urtesalt og sauteret i olivenolie

Hak tomaterne og squashen groft og tilføj i gryden

Lad det simre et par minutter, og tilføj så vand.  Suppen skal nu simrer i yderligere 30 min.

Skær i ventetiden brød ud i tern, og rist det hård i smør

Blend hele massen med stavblender og tilføj fløde ost og blend igen, og smag til med salt/peber

Sigt suppen igennem fin sigte

Server suppen i en dyb tallerken, og top med ristet brød og evt. spiselige blomster eller urter