Hjemmelavet marcipan
Det er egentlig kun til jul at jeg spiser marcipan, men jeg har længe været nysgerrig på hvordan hjemmelavet marcipan smagte, fordi der er alt mulig ‘spændende’ i færdigkøbt marcipan. Jeg er i den heldige situation, at min ene medarbejder er biavler, og køber derfor honning igennem ham – og tænkte at jeg måtte kunne lave marcipan på honning. Og ja det gik faktisk meget godt. Det smagte overraskende godt.
Du skal bruge
300 g økologiske mandler
10 g honning
25 g flormelis
Sådan gør du
Start med at smut mandlerne
Kom de smuttede mandler i ovnen 10 min ved 170 grader for at sikre, at de var helt tørre.
Kom derefter mandlerne i blenderen og blend dem helt fint.
Tilsæt honningen og blend yderligere til honningen er blendet sammen med de hakkede mandler.
Læg massen på et rent bord og æltet det sammen med flormelis. Det tager lidt tid at indarbejde flormelis.
Til slut så kom marcipanen på bagepapir/madpapir og form marcipanen som du ønsker den og kom den på køl et døgn inden du skal bruge den.