Jordskokke panna cotta

IMG_6626

Jordskokkens sæson er typisk fra Oktober til April, så her i Maj er det stadig muligt, at finde jordskokker. Opskriften på jordskokke panna cotta findes der mange forskellige versioner af her på nettet, så dette er blot min fortolkning. Du kan snildt erstatte jordskokkerne med en anden råvare fx blomkål, aspagres eller knoldselleri. Hvis du synes at det bliver for fedt med ren fløde, så kan du tilføje hvidvin eller erstatte med sødmælk. Bare husk, hvis du tilsætter mere væske, at der skal bruges mere husblas.

Du skal bruge (til 6 ’dessertglas’):
600 g Jordskokker
Et bundt citron timian
3 stk. husblas
½ liter fløde
2 løg
Salt/peber

Sådan gør du
🌱 Skræl jordskokkerne og skær i grovetern
🌱 Hak løg
🌱 Svits jordskokker og løg i olie i 2-3 minutter. Tilsæt salt og peber
🌱 Tilsæt fløde og citron timian og kog indtil jordskokkerne er møre (ca. 30 min.)
🌱 Fjern stænglerne fra citron timianen
🌱 Blend til massen er jævn og lind
🌱Smag til med salt og peber (eller hvis du ønsker andre krydderier)
🌱Tilføj nu den udblødte husblas i den varme jordskokkecreme og sørg for at husblassen bliver helt opløst (Hvis du vil være helt sikker på at din creme ikke er grynet så si den igennem en finmasket sigte)
🌱 Hæld jordskokkecremen i små serveringsglas og stil i køleskabet minimum 4 timer før servering

Server med den topping du syntes om. Her har jeg lavet en basilikumgele