Julerødkål

IMG_1942

Julen er lig med masser af hygge og masser af mad. Tiden kan være knap, men det giver god mening at lave rødkålen selv. Det er utrolig nemt, men det kræver tid at snitte rødkålen, og kogetiden tager hurtigt en time – men det er absolut besværet værd.

Du skal bruge (ca. 4 glas)

  • 1 økologiske rødkål (ca. 1500g)
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1-2 stjerneanis
  • 2-3 stk. kanelstang  
  • 1 spsk salt
  • 3-5 stk. laurbærblade
  • 4 dl sukker
  • 8 dl økologisk eddike
  • 4 dl økologisk solbærsaft
  • 1 dl vand
  • Salt/peber
  • Lidt smør til stegning

Sådan gør du

Snit rødkålen fint

Tag en stor gryde, og svits rødkålen af i en smule smør i ca. 5-10 min. 

Tilføj eddike og lad det koge i 30 min. (husk at rør jævnligt) 

Tilføj saft, vand, sukker, krydderier og koge yderligere 30 min. Forsæt med at rør jævnligt.

Hæld rødkålen over på rengjorte glas og fordel til slut væsken i glassene.

Tip til længere holdbarhed: 
– Jeg har god erfaring med at smøre eddike rundt i låget for at nedbringe bakterierne 
– Jeg sætter glassene i en forvarmet ovn på 120 grader i 20 min. Det “vakuumere” glassene og mindsker bakterierne. Det er vigtigt, at du ikke spænder låget helt til imens glassene er i ovnen. Jeg lukker glassene når de kommer ud af ovnen. 

IMG_1869
DF3A13B2-79E8-4F9F-9261-985B8EC27D07