Kirsebærmarmelade

Der er ikke særlig meget pektin i kirsebær, hvorfor det ikke bliver en tyk marmelade. Derfor tilsættes citronsaft– og skal som indeholder mere pektin og kan hjælpe tykningsprocessen. Pektin er et fiber der sikrer den naturlige gelering. Man kan købe syltesukker med pektin i, og du kan også fint tilsætte Melatin eller pektinpulver, hvis du ønsker en tykkere marmelade.
Du skal bruge
2 kg udstenet kirsebær
600 g sukker
2 spsk vaniljesukker
1 citron (citronsaft og skal)
Revet Tonkabønner*
*Tonkabønnesmagen er meget gennemtrængende, så overvej hvor meget du vil putte i. Jeg bruger selv 1/3 af en ’bønne’ til denne portion.
Det gav 7 syltetøjsglas
Sådan gør du
🌱 Først skal kirsebærrene udstenes
🌱 Kom de udstenet kirsebær i en gryde
🌱 Pres citronsaften og riv citronskal udover kirsebærrene
🌱 Lad det koge et par minutter
🌱 Kom sukker, vaniljesukker og revet tonkabønne ved og lad det koge i 30 min.
🌱 Blend herefter kirsebærrene med en stavblender
🌱 Lad det reducere ved svag varme i små 2 timer


