Koldhævet honningboller

IMG_4442

I min verden er den bedste start på weekenden en løbetur og så hjem til en hjemmebagt bolle. Det gode ved denne opskrift er, at den er nem og hurtig. Dejen bliver sat over om aftenen, og så skal du bare forme bollerne og sætte dem i ovnen – voila så har du friskbagte boller.

Hvis du står og har et lækkert glas honning fra en lokal biavler, så prøver denne opskrift af. Honningen giver bollerne en fin sødme.

Dejen tager ca. 10 min. af bikse sammen, og så skal den stå 10-12 timer til hævning. Det tager måske 5 min. af ‘forme’ bollerne og skal det have små 20 min. i ovnen. Det er altså ikke særlig tidskrævende at lave disse boller.

 

Du skal bruge (til 6 store boller)

5 dl vand

15 g gær

En sjat olivenolie

1 tsk havsalt

1 dl honning

1 dl havregryn

8 dl hvedemel

Sådan gør du

– Gær opløses i vandet. Olivenolie, salt og honning tilføjes, og røres sammen indtil honningen er opløst. Havregryn tilsættes blandingen, og mel tilsættes lidt efter lidt imens du rører.

– Rør dejen godt sammen. Den skal være våd, men den skal kunne slippe både ske og skål

– Stil den på køl eller i en kold vindueskarm natten over. (Har du dejen i køleskabet, så tag dejen ud 1 times tid før du bager)

– Tag to skeer og form bollerne på en beklædt bageplade. Opskriften her giver 6 store boller.

– Sæt bollerne i en opvarmet ovn 200grader i 20-22 min.