Let tomatret med urtesauce og knas
Let tomatret med urtesauce og knas
Du skal bruge (2 pers)
Syltede tomater:
- 10-15 stk. Cherrytomater
- 1 dl. Eddike
- 2 fed hvidløg
- Frisk timian
Knas:
- 2 spsk honning
- 2 spsk olivenolie
- 1 dl mandler eller hasselnødder
- Salt og peber
Tomater:
- 1 stk. Solmoden bøftomat
- 2-3 forskellige cherrytomater
Urtesauce:
- 2 håndfulde rucola
- 1 dl olivenolie
Grøn pynt evt. karse
Sådan gør du
Syltede tomater (min. et døgn før servering): Rengjorte tomater hældes i patentglas, og vedlæge hvidløg og timian i glasset. Koge eddikelagen og køl af til det bliver lillefinger varmt. Hæld over tomaterne og luk låget til. Det skal trække et døgn.
Knas: Hak nødderne og bland dem med honning og olivenolie og tilsæt salt/peber. Kan med fordel laves dagen før.
Tomater: Skær bøftomaten i 1 cm skiver, så du har 2 skiver. Halver cherrytomaterne.
Urtesauce: Skyl din rucola, og put rucola og olivenolie i minihakker og blend
Anretning: Hæld urtesaucen på tallerken først. Læg bøftomaten ovenpå saucen. Tilføj skiftevis syltede tomater, friske cherry tomater og til sidst tilføjes knas. Top med grønt fx karse.