Let tomatret med urtesauce og knas

Let tomatret med urtesauce og knas

Du skal bruge (2 pers)

Syltede tomater:

  • 10-15 stk. Cherrytomater
  • 1 dl. Eddike
  • 2 fed hvidløg
  • Frisk timian

Knas:

  • 2 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl mandler eller hasselnødder
  • Salt og peber

Tomater:

  • 1 stk. Solmoden bøftomat
  • 2-3 forskellige cherrytomater

Urtesauce: 

  • 2 håndfulde rucola
  • 1 dl olivenolie

Grøn pynt evt. karse

Sådan gør du

Syltede tomater (min. et døgn før servering): Rengjorte tomater hældes i patentglas, og vedlæge hvidløg og timian i glasset. Koge eddikelagen og køl af til det bliver lillefinger varmt. Hæld over tomaterne og luk låget til. Det skal trække et døgn.

Knas: Hak nødderne og bland dem med honning og olivenolie og tilsæt salt/peber. Kan med fordel laves dagen før.

Tomater: Skær bøftomaten i 1 cm skiver, så du har 2 skiver. Halver cherrytomaterne.

Urtesauce: Skyl din rucola, og put rucola og olivenolie i minihakker og blend

Anretning: Hæld urtesaucen på tallerken først. Læg bøftomaten ovenpå saucen. Tilføj skiftevis syltede tomater, friske cherry tomater og til sidst tilføjes knas. Top med grønt fx karse.