Nye kartofler og ærter med fetacreme
…. Eller en moderne kartoffelsalat? Uanset hvad vi skal kalder det, så smagte det sindssyg godt! En god måde at bruge de første kartofler fra haven.
Du skal bruge
500-600 g nye kartofler
0,5 dl Olivenolie
Salt/peber
En stor håndfuld frisk basilikum (erstat med andre krydderurter hvis du har lyst)
100 g Friske ærter
Fetacreme:
400g creme fraiche 18%
1 spsk sennep
120 g feta
1 fed hvidløg (2 hvis du er lige så glad for hvidløg som jeg)
Salt/peber
Sådan gør du
🌱 Rens kartoflerne og halver dem herefter
🌱 Kom kartoflerne i et ildfastfad og vend dem med olie og salt/peber. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i små 30-35 min. Vend dem 2-3 gang undervejs
🌱 Blend creme fraiche, sennep, hvidløg, feta og salt/peber til en jævn konsistens. Smag til med salt og peber. Hold cremen på køl indtil du skal bruge den
🌱 Tag kartoflerne ud af ovnen og lad dem køle af
🌱 Bælg ærterne og hak basilikummen fint
🌱 Når kartoflerne er dampet af vender du det hakkede basilikum i kartoflerne
🌱 Anret fetacreme på et fad og læg kartofler oven på
🌱 Drys de friske ærter udover og top med lidt feta og olivenolie