Pestosnurrer
Pestosnurrer er en lækker og nem snack til madpakken eller frokostbordet. Her er mit bud på en lækker snurre med ramsløgpesto.
Du skal bruge (ca. 25 stk.)
Til pesto:
- En god hjemmelavet eller færdigkøbt pesto. Se evt. min ramsløgpesto her: Madgartnerens ramsløgpesto
Til dejen:
- 5 dl lunken vand
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 100 g revet ost (gem lidt til toping)
- 450 g hvedemel
- Olie til pensling
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet
Tilsæt salt, olie og det revet ost og rør massen sammen
Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt dejen i 5 minutter. Dejen må gerne være lidt klæg. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1-2 timer.
Del dejen i to og udfør nedenstående ad to omgange. Rul dejen ud på et meldrysset bord. (Er dejen stadig klæg, så ælt lidt hvedemel i). Rul dejen til en firkant.
Smør et lag pesto ud på hele den firkantede flade.
Fold dejen på midten, så dejen ‘klappes sammen’. Tryk let på dejen for at sikre at dejen hæfter.
Skær dejen i strimler på ca. 1,5 – 2 cm i bredden.
Hiv i en strimmel ad gangen så dejen bliver længere. Sno den så 3-5 gange rundt og sno den rundt om din finger. Se om du kan skjule enderne af strimlen i midten. Forsæt med de resterende strimler.
Placer dem på en beklædt bageplade og lad hvile i 30 min.
Pensl dem med olie og drys revet ost over.
Sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 min.