Ramsløgpesto

FORÅR

Det har været populært i en del år, og hvert år ser vi ramsløg i pesto, i smør og i salt. Det er hverken opfindsomt eller genialt, men det smager til gengæld virkelig godt.

Der er i min verden ikke rigtig nogle regler når man skal lave pesto. Du skal blot smage til og sikre, at pestoen har den konsistens som du kan lide. Jeg kan fx godt lide en grovere pesto, hvorfor den ikke bliver blendet fuldstændig.

Du skal bruge (til 2 mindre sylteglas)

  • 3 håndfuld ramsløg
  • 50 g revet hård ost* 
  • 1 stor håndfuld nødder/kerner**
  • 1,5 – 2 dl olivenolie
  • Salt/Peber

*Revet ost: Parmesanost er bestemt at foretrække, men ligger du inde med en anden type hård ost, så brug den

**Nødder: Fuldstændig frit valg på alle hylder. Du kan bruge pinjekerner, valnødder, mandler etc. Jeg har i denne opskrift brugt solsikkerkerner

Sådan gør du

Skyl ramsløgene og dup dem tørre
 
Kom alle ingredienserne i en minihakker og blend til en jævn masse
 
Smag til med salt og peber indtil du er tilfreds med smagen
 
Opbevar din pesto i et rent skoldet glas og opbevar glasset i køleskabet
 
Hæld evt. lidt olivenolie på toppen af din pesto inden du sætter den i køleskabet.