Ristede græskarkerner

AF58454F-ABE3-4AE6-ABBB-E6A2136C07C6

I efteråret bugner det med græskar og vi er mange, der laver suppe og andre lækkerier der efterlade os med en masse græskarkerner i overskud. Dem kan du riste og lave til en lækker snack til øllen eller salaten.

Du skal bruge

  • Græskarkerner fra frisk græskar
  • 1 spsk salt til kogning
  • 3 spsk salt 
  • Evt. andre krydderier

Sådan gør du

Pil kernerne ud af græskaret, og skyld kernerne grundigt i en si

Kog kernerne i vand i 20 min. med 1 spsk salt
 
Fordel kernerne på en bageplade

Hæld olie udover kernerne, og drys salt udover kernerne (du kan supplere med dit ynglingskrydderi fx paprika, timian eller rosmarin)
 
Sæt bagepladen i ovnen i 30 min. ved 160 grader
 
Vend kernerne hvert 10 min.