Slåenportvin
Den skal trække 2-3 måneder så det er nu i efteråret, at du skal gøre den klar, så du kan nyde den til jul. Du kan finde slåen i naturen i levende hegn i parker og langs veje. Du kan høste dem fra september og i løbet af oktober afhængig af hvordan sommeren har været.
Husk, at slåen som friske bær indeholder et bitterstof som ændres til sukkerstof ved nedfrysning. Derfor skal de nedfryses min. 1 uge før brug.
Til slåen portvin genbruger man normalt de bær, der har trukket i enten gin eller vodka. Dette har jeg endnu til gode at afprøve.
Du skal bruge (1 flaske)
- Opbevaringsglas
- En skålfuld optøet slåen
- 2 dl rørsukker
- 1 dl portvin (du kan også bruge sherry eller tilsvarende som du har på lager)
- 5 dl rødvin
- 1 vaniljestang
Sådan gør du
Indsamling af slåen skal fryses min. 1 uge før brug.
De optøet slåen hældes over i et stort patentglas, hvor sukker, portvin, rødvin, vaniljestang tilføjes.
Rør rundt og luk patentglasset.
Stil køligt og mørkt i min. 2 måneder.
Efter 2 måneder kan du filtre slåen fra – og voila du har en lækker portvin.