Slåenportvin

13405690-838B-425D-94DD-A40146BA300E

Den skal trække 2-3 måneder så det er nu i efteråret, at du skal gøre den klar, så du kan nyde den til jul. Du kan finde slåen i naturen i levende hegn i parker og langs veje. Du kan høste dem fra september og i løbet af oktober afhængig af hvordan sommeren har været.

Husk, at slåen som friske bær indeholder et bitterstof som ændres til sukkerstof ved nedfrysning. Derfor skal de nedfryses min. 1 uge før brug.

Til slåen portvin genbruger man normalt de bær, der har trukket i enten gin eller vodka. Dette har jeg endnu til gode at afprøve.

Du skal bruge (1 flaske)

  • Opbevaringsglas
  • En skålfuld optøet slåen
  • 2 dl rørsukker
  • 1 dl portvin (du kan også bruge sherry eller tilsvarende som du har på lager)
  • 5 dl rødvin
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du

Indsamling af slåen skal fryses min. 1 uge før brug.

De optøet slåen hældes over i et stort patentglas, hvor sukker, portvin, rødvin, vaniljestang tilføjes.

Rør rundt og luk patentglasset.

Stil køligt og mørkt i min. 2 måneder.

Efter 2 måneder kan du filtre slåen fra – og voila du har en lækker portvin.

2C67BA39-FB24-44B0-8ABD-BC98213333EC
slåen