Spicy squashsuppe

8FEAB047-1277-42BA-BAFA-78EEE8F18CAF

Squash, agurk og chili er i sæson – og med den gode sommer kommer der massevis af squash. Her er en let sommerret som nemt kan fungere som forret – og kan serveres både lun og kold.

Du skal bruge (2 større portioner eller 4 små portioner)

  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 stærk chili*
  • 1 mellemstor gul squash, i tern
  • 6 dl grøntsagsfond
  • 2 dl fløde
  • 2 (eller 4) kammuslinger
  • Salt/peber

*Vurder selv hvor spicy du ønsker suppen

Pynt:

  • Strimlet agurk, i isvand
  • Tallerkensmækker

Sådan gør du

Hak rødløg og chili fint, og svits i en gryde med en smule olie. Tilsæt salt og peber.

Tilføj squashtern og steg ved i 1-2 min.

Tilføj grøntsagsfond så squash er dækket. Kog indtil squash er mør. (ca. 15 min.)

Blend med en stavblender til massen er lind

Tilsæt fløde og blend igen. Tilsæt mere fløde indtil du er tilfreds med konsistensen.

Suppen kan nu serveres lun eller sættes på køl, hvis du vil lave den dagen i forvejen.

Kort tid inden servering steges kammuslingerne på en varm pande kun tilsat en smule olie. Krydres under stegning. (Husk, at de nærmeste ingen stegetid kræver.)

Anretning: Agurkestrimler lægges i isvand for at bevare sprødheden. Dup agurkestrimlerne og læg i en dyb tallerken. Tilføj kammusling og tallerkensmækker. 

Suppen hældes ved.