Syltede peberfrugt
I slutningen af sommeren kan du være heldig at stå med en masse peberfrugter – eller også er du heldig, at du har adgang til dem i dit nærområde. I hvert fald skal du gøre dig selv den tjeneste og prøve, at smage dem i syltede tilstand. De smager hammer godt i salat, på pizzaen eller i en tortilla – og sikkert mange andre steder.
Måske det er noget for dig..?
Du skal bruge (til 1 glas)
Ca. 250 g peberfrugter/snackpeber
1 fed hvidløg
Lidt olivenolie
Lidt salt
Til eddikelagen:
3, 5 dl æbleeddike (alternativt lagereddike)
1 dl sukker
20-25 hele peberkorn
1 stængel rosmarin
Sådan gør du
Skyl dine peberfrugter og skær dem i kvarter og fri dem for kernerne
Skær hvidløg i skiver
Læg peberfrugt på en bageplade, tilføj hvidløg, hæld lidt olivenolie over og drys med salt
Bag dem i ovnen i 10 min ved 200 grader
Sæt eddikelagen over (sukker, rosmarin, peberkorn, og æbleeddike). Den koges ved høj temperatur indtil sukkeret er opløst. Det tager ca. 8-10 min. og passer med den tid peberfrugt er i ovnen,
Når peberfrugterne er færdige kommer du dem (inkl. hvidløg) op i et rengjort glas
Den varme eddikelage hældes over og glasses lukkes.
Hvis du ikke skal bruge dem i den nærmeste fremtid, så vil jeg anbefale du sætter glasset i ovnen i 20 min ved 100 grader for at mindske risikoen for bakterier og andet ‘godt’. Husk at sætte låget løst på, hvis det er skruelåg, også spænd det til, når det kommer ud af ovnen.