Urtestøv

IMG_6457

Det her er nørdet for ikke at nævne mega tidskrævende, men på en eller anden måde fascinerende at noget så simpelthen kan give middagen et ekstra pift.

Her er ramsløgstøv, der skal bruges som drys på pisket smør. Støvet kan bruges i alle mulige sammenhæng, og kan drysses på grillede grøntsager, en bøf eller måske endda bruges i det søde køkken?

I teorien kan du bruge hvilke som helst urter, om det er løgkarse, brændenælde, purløg eller et mix af det hele er kun op til dine egne smagsløg at vurdere.

Du skal bruge

  • En meget stor håndfuld urter
  • 2 dl rasp

Sådan gør du
Skyl urterne, og skær dem groft. Put dem herefter i blenderen sammen med rasp. Hvis blender ikke vil tage fat så tilføj 1-2 spsk vand, men endelig ikke for meget.

Fordel den tykke “paste” på en bageplade med bagpapir. Jo tyndere lag jo bedre, da pasten hurtigere tørrer ud. Sæt bageplade i ovnen ved 80-100 grader i 3 timer.

Efter 3 timer er det stadig en anelse fugtigt, og det skal blendes igen til mindre stykker for at tørre helt ud. Blend til granulat lignende tilstand.

Fordel de granulat lignende stykker på bagepladen og giv det 1 time mere på 80-100 grader.

Blend de tørrede stykker til pulver. Sigt pulveret igennem en fin si.

IMG_6426
IMG_6461